Detail aktuality

Hejtman přivítal studenty semilského gymnázia a zdravotnické školy v Turnově v novém školním roce

02.09.2013 17:52

 Hejtman Libereckého kraje Martin Půta dnes přivítal studenty Gymnázia v Semilech a Střední zdravotnické školy v Turnově, obě zřizované Libereckým krajem.

 

Gymnázium v Semilech pořádá každoročně tradiční uvítání studentů v novém školním roce v aule školy, která pojme přes čtyři sta osob. Ředitel školy Jindřich Vojta společně se svým zástupcem obléknou sváteční taláry a kromě přivítání studentů je seznámí s novinkami ve škole a tím, co je ve školním roce čeká.

 

„Slavnostní zahájení pro mě bylo milým překvapením. Styl jakým bylo provedeno je pro střední školu velmi originální. Největší aplaus sklidilo sdělení ředitele školy, že studenti budou moci využívat nově připojení wi-fi v rámci celého areálu školy,“ řekl hejtman s tím, že jeho hlavním cílem návštěvy bylo poznat školu a popřát studentům vše dobré do nového školního roku.

 

Ředitel Vojta dále informoval o realizaci investic, které byly do gymnázia dány. Přes prázdniny nakoupila škola za pomoci projektu Peníze školám počítačové jednotky do učebny v celkové hodnotě 780 tis. Kč, zpřístupnila pro studenty již zmíněnou wi-fi a dokončuje rekonstrukci volejbalového hřiště v areálu školy.

 

„Přál bych si, aby všechny školy v Libereckém kraji vypadaly a vedlo se jim alespoň tak, jako Gymnáziu v Semilech,“ dodal hejtman.

 

Druhou školou, kterou dnes hejtman navštívil, byla Střední zdravotnická škola Turnov, jedna ze dvou škol se zdravotnickým vzděláváním v kraji. Tuto školu navštěvuje celkem 210 studentů, kteří zde studují obory jako je Zdravotnické lyceum, Zdravotní asistent atd. Podle slov ředitelky Lenky Novákové uvažují ještě o otevření oboru Sociální pracovník.

 

„Zdravotnická škola v Turnově je jednou ze škol, která je v dobré kondici. Nedávno zde proběhla výměna oken. Je však škoda, že nebyla spojena se zateplením budovy. To se do budoucna bude muset realizovat bez pomoci jakéhokoliv projektu napřímo z rozpočtu kraje“ posteskl si hejtman.

 

I zde se hejtman ve třídách setkal se studenty prvních ročníků a poté se studenty maturitních ročníků. Všem popřál hodně štěstí a studijních úspěchů v novém školním roce.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login