Detail aktuality

Hejtmanský ples vynesl 175 tisíc korun na dobré skutky

18.02.2013 16:45

 

Více než 175 tisíc Kč vynesl  9. hejtmanský ples, který se v sobotu uskutečnil v libereckém Clarion Grandhotelu Zlatý lev. Šeky na 50 tisíc Kč putují ke třem organizacím poskytujícím sociální a zdravotnické služby v Libereckém kraji, čtvrtá obdarovaná společnost získala 25 100 Kč.

Hejtman Martin Půta společně s radním pro sociální věci Petrem Tulpou předali šeky Zdeňce Chromové, předsedkyni výboru společnosti SeniA Jablonec nad Nisou, což je centrum denních služeb především pro seniory s Alzheimerovou chorobou. Dále  ředitelce  Alexandře Bečvářové Střediska pro ranou péči Liberec, o.p.s., které se stará  o rodiny s dětmi se zdravotním postižením, a. Evě Štanclové, ředitelce Reva o. p. s., jež poskytuje osobní asistenci zejména seniorům.

Po napínavé dražbě společné večeře s Miss Liberec Open 2012 Andreou Kolářovou putuje na konto o.p.s. Rytmus Liberec, zabývající se sociální rehabilitací osob s jakýmkoliv zdravotním postižením, 25 100 Kč, které převzala ředitelka Antónie Dechťarová.

„Symbolicky i finančně jsme všichni společně přispěli dětem, seniorům a handicapovaným, kteří naši pomoc potřebují ze všech nejvíce,“ řekl mimo jiné hejtman s tím, že benefiční hejtmanské plesy již přispěly na činnost řady příspěvkových organizací kraje a neziskových společností  částkou více něž milion  sto tisíc korun.

Na do posledního místečka vyprodaném plese přivítal hejtman vzácné zahraniční hosty  - Její excelenci Emeriu Siregar, velvyslankyni Indonésie, Konstantina Provalova, generálního konzula Ruské federace v Karlových Varech, Jerryho Jelinka, generálního honorárního konzula ČR v Albertě, Pavla Kotova, náměstka obchodního rady Ruské federace, Ben Wu, ekonomického ředitele Tchajpejské obchodní a kulturní kanceláře, a jeho tajemníka Dominica Chena, Arnda Voigta, primátora Žitavy, a samozřejmě své kolegy radní, spřátelené starosty obcí a měst  Libereckého kraje, krajské zastupitele a všechny další hosty.

Všem čtyřem stovkám spokojených plesajících návštěvníků hrál k tanci a poslechu liberecký Orchestr Ladislava Bareše a Cimbálová muzika Dušana Kotlára,  hvězdami  večera byli muzikálový zpěvák, liberecký rodák Jan Kříž, a sólisté baletu a opery Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Také se představilo 9  finalistek soutěže Miss Liberec Open 2012 na módní přehlídce, která sklidila ohromný aplaus. Celým večerem skvěle provázel  známý moderátor Jan Žíla, a ti, kterým závěr ve dvě hodiny nestačil, se ještě pobavili na diskotéce Pavla Baláže.  

Poklidnou atmosféru v krásném prostředí špičkového hotelu ocenili všichni přítomní, kteří se již těší na jubilejní, opět charitativní, 10. hejtmanský ples, který se opět uskuteční v Liberci.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login