Detail aktuality

Hlavní silnice do průmyslové zóny Jih prochází rekonstrukcí

02.07.2018 13:30

Rekonstrukce ulice České mládeže začala s prvním červencovým dnem. Celková obnova více než jednoho kilometru silnice s označením III/2784 včetně dvou kruhových objezdů a systému odvodnění bude trvat 105 dnů. Liberecký kraj zaplatí za rekonstrukci 38.486.470 Kč včetně DPH.

Délka rekonstruovaného úseku je 1.131 m. Liberecký kraj zaplatí nejen obnovu povrchu vozovky včetně dvou okružních křižovatek Kubelíkova a Nisa, ale i dopravní značení a také čištění a obnovu prvků odvodnění.

„V současné době projede ulicí České mládeže ve všední den téměř 17.000 vozidel a jejich počet bude neustále vzrůstat. Není možné, aby všichni řidiči byli odkázáni jen na jedinou komunikaci do jedné ze dvou klíčových výrobních zón a strpěli dennodenně nekonečné autokolony,“ doplnil před startem rekonstrukce hejtman Martin Půta. „Bohužel rekonstrukci nemůžeme odkládat, protože Ředitelství silnic a dálnic ČR v nejbližších letech bude opravovat průtah městem a tunel na silnici I/35. Souběžná opravy by znamenaly dopravní kolaps,“ upřesnil. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login