Detail aktuality

Hlavní závod Jizerské 50 se bude konat již tuto neděli

15.02.2018 9:43

Tradici, napětí, soutěživost – to vše přináší už pojednapadesáté jedinečný závod Jizerská 50. Letošní ročník nabídne ve třech dnech od 16. do 18. února kromě nedělního hlavního závodu na 50 kilometrů i další, a to na 10, 25 km klasicky, 30 km volně, dále dětské a štafetové závody či sprint na 1,5 km soupaž. Liberecký kraj opět podpoří tuto významnou sportovní akci 1 000 000 Kč. V dějišti závodu bude připraven také stánek Libereckého kraje.

„Závod Jizerské 50 má velkou tradici. Liberecký kraj každý rok investuje do této legendární akce milionovou částku. Závod je na seznamu významných událostí podporovaných naším krajem. Věřím, že se opět naplní všechna očekávání a závod přinese plno nezapomenutelných zážitků,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Liberecký kraj bude mít připraven v areálu stadionu prezentační stánek, kde mohou závodníci a návštěvníci ochutnat v různých příchutích teplý sirup regionálního výrobce Kitl. Ochutnávky jsou připraveny zdarma. Pro ty, kdo chtějí okusit štěstěnu, bude na stejném místě přichystáno „kolo štěstí“. Za správně zodpovězené otázky, vztahující se k našemu kraji, si budou moci zájemci odnést třeba knihu o Jizerské 50.        

Program této významné události začne tento pátek 16. února od 10:00 hodin, a to závodem Mini Jizerská Pojišťovny VZP pro nejmenší účastníky v pěti různých kategoriích podle roku narození. Na toto klání naváže od 13:00 hodin Volkswagen Bedřichovská 30, která se pojede volným způsobem trasou přes Novou Louku, Kristiánov, Čihadla, Hřebínek a přehradu do cíle na bedřichovském stadionu. Velice atraktivní podívanou pak slibuje závod Nyč sport sprint, který se pojede sice pouhých 1,5 km, ale soupažným stylem. Start je naplánován na 17:30 hodin. Páteční program završí od 19:00 hodin slavnostní zahájení na stadionu v Bedřichově.

Sobotu odstartuje v 9:00 hodin Hervis Jizerská 25, tedy 25 km dlouhý závod klasickou technikou, který bude kopírovat podobnou trasu jako Bedřichovská 30, s výjimkou druhé poloviny, kde závodníci projedou do cíle přes Tetřeví boudy, Hřebínek a Olivetskou horu. O 15 minut později bude odstartována ČT Jizerská 10 klasickým způsobem, která povede přes zastavení U Buku, Novou Louku a přehradu. Odpoledne od 15:00 hodin bude k vidění Jizerská firemní RAUL – štafeta na 4×3 km.

Příznivci lyžování se mohou pobavit i mimo bedřichovský areál. V předvečer hlavního závodu vystoupí od 18:00 hodin na libereckém náměstí Dr. E. Beneše kapela Tata Bojs v rámci festivalu ČEZ Energy Fest, který zdarma představí doprovodný program pro ty, kteří nemohou či nechtějí zavítat přímo do dějiště Jizerské 50. Různorodé akce začínají před koncertem již od 16:30 hodin.

Neděle už bude ve znamení hlavního závodu ČEZ Jizerská 50. Ten odstartuje v 9:30 hodin. O 15 minut dříve se na trať vydají ženy ze skupiny ELITE. Trasa závodu povede přes Novou Louku, Kristiánov, Rozmezí, zastavení Na Kneipě, Hraniční, Jizerku, Smědavu, Čihadla, Hřebínek až do cíle. Závodníci v rámci startovného na hlavní závod získají nejen číslo a zapůjčený měřící čip, ale i medaili Jizerské 50, slevové vouchery a další dárky od partnerů akce. Mezi významné osobnosti a sportovce, kteří se postaví na start závodu, patří například kandidát na prezidenta České republiky Marek Hilšer, herec Jakub Kohák, skifař Ondřej Synek, boxer Lukáš Konečný či lyžař Dušan Kožíšek a mnoho dalších nadšených lyžařů.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login