Detail aktuality

Horská služba získá od Libereckého kraje dvou set tisícovou dotaci

04.05.2016 11:43

Rada Libereckého kraje na svém zasedání dne 3. května schválila neinvestiční dotaci pro horskou službu. Na pořízení pomůcek nutných pro poskytování pomoci získá Horská služba o.p.s. z rozpočtu kraje 200.000 Kč, které již schválilo zastupitelstvo v rozpočtu na rok 2016.  

„Peníze jsou určeny na provoz horské služby v regionu Libereckého kraje. Poprvé je s dotací pro horskou službu počítáno již v rozpočtu Libereckého kraje, až dosud museli o finance žádat z krizového fondu, což bylo nesmyslné a složité. Také v nadcházejících letech bude příspěvek pro horskou službu v návrhu rozpočtového výhledu, i proto, že zabezpečuje část činností v nedostupných terénech místo Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje,“ uvedl Martin Půta, hejtman Libereckého kraje. 

Peníze horští záchranáři využijí k zakoupení 4 ks záchranných kyslíkových setů, 1 balení obvazového materiálu, 1 sady pánevních pásů a sady i-gel, 2 setů vakuových dlah a matrací,
5 balení popáleninových balíčků, 4 ks baterií k defibrilátorům.

Finanční prostředky budou poskytnuty na základě smlouvy uzavřené mezi Libereckým krajem
a Horskou službou ČR, o.p.s. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login