Detail aktuality

Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2016 začínají už v neděli

14.01.2016 15:33

Slavnostním ceremoniálem odstartují v neděli 17. ledna v Chomutově Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2016. Liberecký kraj odjíždí reprezentovat celkem 74 mladých sportovkyň a sportovců v osmi zimních a dvou doprovodných disciplínách, které na slavnostní zahájení přivede vlajkonoška, liberecká rodačka, Zita Frydrychová.

Při nedělním zahájení, od 15:00 hodin, na zimním stadionu v Chomutově nebudou chybět ani Martin Půta, hejtman Libereckého kraje, a Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Krajská radní Alena Losová se do centra olympijského dění vypraví i v druhé polovině Her. „Na zimní olympiádu do Ústeckého kraje se moc těším a od středy budu osobně naším sportovním nadějím fandit. Reprezentanti Libereckého kraje jedou obhajovat šestinásobné celkové vítězství z předešlých zimních olympiád a přála bych si, aby se jim dařilo i tentokrát. Byl by obrovský úspěch, kdybychom z Her odjížděli se sedmým prvenstvím v řadě,“ podotýká.

Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2016 v Ústeckém kraji potrvají šest dní, a to od 17. do 22. ledna 2016.  Mladí olympionici se utkají o medaile v alpském, akrobatickém a běžeckém lyžování, biatlonu, krasobruslení, ledním hokeji, rychlobruslení, disco dance a šachách. Liberecká reprezentace čítá celkem 93 osob - 74 sportovců doprovodí 19 trenérů.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login