Detail aktuality

Humanitární organizace v kraji nabídly svoji pomoc v obcích, stejně jako na jaře budou k ruce seniorům a sociálně slabším

13.10.2020 13:00

Oblastní spolek Českého červeného kříže Liberec (OS ČČK) zastřeší další fázi pomoci seniorům a sociálně slabším občanům v regionu v době koronavirové pandemie. Jednotlivé humanitární organizace budou pomáhat ve všech obcích s rozšířenou působností v regionu. Liberecký kraj se se rozhodl tyto obce finančně podpořit částkou 1.90 korun na obyvatele. Celkem se jedná o zhruba 843 tisíc korun na měsíc.  

„Systém pomoci seniorům a dalším potřebným lidem fungoval v Libereckém kraji již na jaře letošního roku za pomocí neziskového sektoru a dobrovolnických organizací. Bude proto znovu v podobném formátu k dispozici všem, kterým nemůže pomoci jejich rodina nebo okolí. V této složité době je to nesmírně důležité,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Smyslem systému dobrovolnické pomoci je odlehčit pracovníkům Krajského úřadu Libereckého kraje a zjednodušit komunikaci bez zbytečného vstupu třetích osob. OS ČČK Liberec je členem Krizového štábu Libereckého kraje, a dokáže tak pružně a rychle komunikovat mezi pomáhající organizacemi.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login