Detail aktuality

Jedličkův ústav v Liberci oslavil 100 let od zahájení činnosti

11.09.2014 13:16

Sto let existence slaví v letošním roce Jedličkův ústav v Liberci. Hlavní oslavy se uskutečnily v úterý 9. září. Jubilejní výročí si připomněli současní a bývalí klienti, zaměstnanci i ostatní návštěvníci, mezi kterými byl také hejtman Libereckého kraje Martin Půta, statutární náměstkyně Zuzana Kocumová a krajští radní Petr Tulpa a Alena Losová.

Po celý den bylo v areálu Jedličkova ústavu v Lužické ulici rušno. Od dopoledních hodin probíhal připravený program, ve kterém se na venkovním pódiu střídala hudební i divadelní představení. Zahrála například místní kapela Rachot Band nebo skupiny Přehmat či liberecká Těla. Návštěvníci se mohli zapojit do živé knihovny nebo sázení jedliček, zakoupit si výrobek Centra denních služeb a prohlédnout si výstavu rehabilitačních a kompenzačních pomůcek.

Dobu minulou na Lužické ulici v Liberci, kde stojí budova se stoletou tradicí poskytování sociálních služeb, připomíná také fotografická výstava Jiřího Hladíka a Lubomíra Vejražky. K vidění je po celé září ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje a v prosinci se přestěhuje do Krajské vědecké knihovny.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login