Detail aktuality

Komponenty ze Smržovky jsou dodávány do celého světa

16.08.2013 10:00

Konektory a komponenty pro strojírenský, zbrojní, letecký, železniční a těžební průmysl dodává firma Teneo 3000 s.r.o. ze Smržovky do celého světa. Přesvědčil se o tom také hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který na pozvání ředitele Tenea firmu ve Smržovce navštívil minulý týden.

„Firma Teneo působí jako velmi malým dojmem, přesto je její jméno známé na trhu konektorů a komponentů po celém světě. Je to také jeden z největších zaměstnavatelů na Tanvaldsku, kde je díky zániku skláren a textilních firem značná nezaměstnanost,“ řekl hejtman Půta po prohlídce výroby.

Teneo zaměstnává okolo šesti desítek pracovníků, kteří se střídají ve třísměnném provozu. Díky technologii, kterou vymysleli jejich inženýři, prorazila také na japonský trh. Mezi její největší odběratele patří z tuzemských firem například LET Kunovice. V zahraničí pak proniká především do amerického železničního průmyslu, kam dodává konektory pro výrobce vlaků a nově také pro těžební průmysl. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login