Detail aktuality

Kraj posílá mobilní očkovací týmy do odlehlých a málo proočkovaných lokalit

18.08.2021 12:14

Členové Krizového štábu Libereckého kraje jednali o tom, jak zvýšit počet proočkovaných osob v místech vykazujících nízký zájem o vakcinaci. Řešením jsou mobilní očkovací týmy, které poprvé vyjedou do těchto odlehlých a málo proočkovaných oblastí Libereckého kraje, a to ve čtvrtek 19. srpna. Mezi první zastávky budou patřit lokality Náhlov, Ploužnice a Kuřívody v okolí města Ralsko. Poté se mobilní očkovací týmy přesunou do Nového Města pod Smrkem a Žernova. Očkovat budou jednorázovou vakcínou Janssen.

„Nyní považujeme za důležité vyslat mobilní očkovací týmy do vybraných vyloučených lokalit,“ uvedl hejtman Martin Půta. „Jedná se především o Ralsko a Nové Město pod Smrkem. Nicméně službu mobilních týmu nabídneme také všem starostům v Libereckém kraji a v případě zájmu jsme připraveni ke spolupráci. Optimální počet zájemců o vakcínu je kolem dvaceti v dané lokalitě.“

Od čtvrtka 19. srpna začnou mobilní očkovací týmy očkovat v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Náhlov od 10 hodin, ve sportovním areálu Ploužnice od 12 hodin a v bývalém kulturním domě Kuřívody od 14 hodin. Očkovat bude v sanitním voze posádka Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Zájemci o vakcinaci musí být osoby starší 18 let, kteří se prokážou občanským průkazem a kartičkou pojištěnce.

„Vedle novinky v podobě mobilních týmů nás také, z důvodu malého zájmu, čekají přechodná uzavření dvou očkovacích míst. Jedná se o Tanvald a Hrádek nad Nisou. Chtěl bych vyzvat zejména ty z vás, kteří se registrovali právě tam a nebyli ještě očkováni první dávkou, aby se zkusili přeregistrovat do jiného očkovacího místa,“ doplnil radní pro zdravotnictví Vladimír Richter.

V Libereckém kraji je rovněž možné nechat se očkovat bez předchozí registrace. Tuto službu poskytuje Očkovací centrum Krajské nemocnice v Liberci v budově D (vedle krajského úřadu), dále EUC Klinika Liberec v Klášterní ulici a Očkovací centrum Nemocnice s poliklinikou v České Lípě.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login