Detail aktuality

Kraj poskytne Divadlu F. X. Šaldy dotaci 2,3 mil. Kč na nákup automobilu

08.02.2016 15:28

Rada kraje na svém mimořádném jednání 8. února odsouhlasila poskytnutí finančních prostředků ve výši 2.300.000 Kč Divadlu F. X. Šaldy. To o dotaci zažádalo na nákup nového nákladního automobilu na přepravu scénických dekorací. Finanční pomoc musí schválit ještě krajské zastupitelstvo.

„Divadlo F. X. Šaldy je sice příspěvkovou organizací statutárního města Liberec, ale jeho činnost má celokrajský dopad. Navíc je to jedna z organizací, kterou podporuje město i kraj společně a funguje tady dozorčí rada pro příspěvkové organizace statutárního města Liberec. Liberecký kraj pravidelně poskytuje příspěvek na provoz divadla. V roce 2015 byl ve výši 1,2 mil. Kč,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Divadlo F. X. Šaldy v současné době využívá na přepravu scénických dekorací jediný nákladní skříňový vůz s nakládací plošinou značky Iveco, rok výroby 1999, najeto 190.000 km. Po 16-ti letech je již provoz nákladního auta značně neekonomický (náklady na jeho opravy činily v roce 2013 výši 95.013 Kč a v roce 2014 částku 46.742 Kč) a je čím dál těžší a nákladnější projít technickou kontrolou.

Stávající nákladní vůz je užíván v divadelním provozu denně na navážení scénických dekorací na zkoušky a představení z dílen v Americké ulici do Šaldova a Malého divadla, protože v Šaldově divadle nejsou žádné skladovací prostory na kulisy a v Malém divadle jen prostory omezené. Na delší vzdálenosti je již stávající nákladní automobil nepoužitelný a divadlo je nuceno si najímat dopravní firmy na zhruba 25 představení v rámci ČR a 25 představení v zahraničí ročně.

Tuto havarijní situaci vyřeší jedině nákup nového nákladního automobilu, což je nad možnosti divadla. Divadlo zajistí vyhlášení zadávacího řízení veřejné zakázky na dodávku nového nákladního automobilu. Finanční prostředky budou uvolněny teprve na základě výsledku tohoto zadávacího řízení a to do maximální výše 2.300.000 Kč. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login