Detail aktuality

Kraj poskytne dotaci horské službě na nákup ochranných pomůcek

18.10.2022 13:39

Každoroční neinvestiční dotaci ve výši 200.000 korun již od roku 2016 poskytuje Liberecký kraj Horské službě ČR působící v oblasti regionu. Ta peníze využije k pořízení zdravotnického a vakuového materiálu či ochranných pomůcek.

„Finanční prostředky horské službě poskytneme na základě smlouvy, kterou má s Libereckým krajem uzavřenou. Dotace byla poprvé vyčleněna v rozpočtu odboru zdravotnictví Libereckého kraje již v roce 2016 a částka zůstává stejná,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

„Starat se o občany, kteří se na horách dostanou do problémů, je obdivuhodný a zároveň nelehký úděl. Moc si vážím práce všech horských záchranářů a pevně věřím, že jim poskytnutá dotace pomůže v jejich každodenní činnosti,“ dodal hejtman Martin Půta.

Za obdržené peníze horská služba kupuje pomůcky určené pro dětské i dospělé pacienty a využívá je při záchraně, zajištění a ošetření poraněných lidí.

Horská služba obvykle z dotace pořizuje vakuové matrace, záchranářské batohy, samozahřívací deky, fixačních prostředky a další záchranářské a cvičné vybavení.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login