Detail aktuality

Kraj poskytne finanční dar hasičům a obcím postiženým povodněmi

16.10.2024 10:07

Pořízení nákladní kontejnerové vany a finanční dar obcím postiženým povodněmi – to vše schvalovali na svém včerejším jednání krajští radní. Podpory se dočká Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje (HZS LK) a tyto obce a města: Vrbno pod Pradědem, Albrechtice, Vidnava a Velká Kraš. Stejným dílem si rozdělí dohromady 10 milionů korun. Jeden milion korun míří také do Višňové na pořízení nového traktoru, který byl během zářijových povodní zničen.

„Když v roce 2021 zasáhlo jižní Moravu tornádo, Liberecký kraj se tamní postižené obce rozhodl finančně podpořit 10 miliony korun. Stejnou částkou pomůžeme i letos, a to Olomouckému a Moravskoslezskému kraji, které se vypořádávají s následky ničivých povodní. Po diskuzi s pány hejtmany jsme je požádali o vytipování dvou obcí z každého regionu. Zároveň jsme chtěli podpořit ta místa, která nejsou tolik představována v médiích, ale zářijové povodně je, bohužel, rovněž zasáhly nemalou silou,“ uvedl hejtman Martin Půta. „K těmto financím přidáme ještě jeden milion korun obci Višňová v našem regionu a 195.000 korun poskytneme Hasičskému záchrannému sboru Libereckého kraje na nákup nákladní kontejnerové vany pro odvoz materiálu, suti, odpadu či nánosů z povodní. Finanční dary bude definitivně schvalovat až nové krajské zastupitelstvo.“

Konkrétní přehled podpořených obcích a měst a částka poskytnutá krajem z krizového fondu jako finanční dar:

2,5 milionu korun městu Vrbno pod Pradědem (Moravskoslezský kraj)

2,5 milionu korun městu Albrechtice (Moravskoslezský kraj)

2,5 milionu korun městu Vidnava (Olomoucký kraj)

2,5 milionu korun obci Velká Kraš (Olomoucký kraj)

1 milion korun obci Višňová (Liberecký kraj)

+ 195.000 korun HZS LK na nákup nákladní kontejnerové vany

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login