Detail aktuality

Kraj přezkoumal projekt Zateplení vybraných objektů Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa

29.01.2013 18:56

 

Liberecký kraj nechal přezkoumat projekt „Zateplení vybraných objektů Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa“ a v minulém týdnu obdržel stanovisko k podané žádosti a projektu, které zpracovala společnost  ENERGY BENEFIT CENTRE, a.s.

 

Ve stanovisku se doporučuje mimo jiné nepokračovat v realizaci projektu, jak byl vysoutěžen. Ze stanoviska také vyplývá, že projekt lze realizovat o 30 mil. Kč levněji, tedy uskutečnitelná cena realizace zateplení nemocnice by se měla pohybovat – a to možná výrazně – pod hodnotou 100 mil. Kč bez DPH. Projekt na zateplení bude znovu vysoutěžen podle v současnosti platných pravidel o zadávání veřejných zakázek.

 

„Je plánována osobní návštěva hejtmana LK Martina Půty na Státním fondu pro životní prostředí, kde požádáme o prodloužení termínu na poskytnutí dotace. Předpokládáme, že v konečném důsledku půjde o zpoždění realizace projektu cca o půl roku,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Zuzana Kocumová. 

 

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa na komplexní zateplení svých nejdůležitějších a největších budov uspěla se svojí žádostí o poskytnutí podpory z Operačního programu Životní prostředí, výzva č. 16, prioritní osa 3 – Udržitelné využívání zdrojů energie. Na schválený projekt, zaměřený na realizaci úspor energie, poskytnou evropské a státní fondy zhruba 42,5 milionu korun.

Do veřejné zakázky „Snížení energetické náročnosti NsP Česká lípa se přihlásilo 7 uchazečů.

Předpokládané náklady: 124 589 000,00 Kč bez DPH.

Hodnotitelská komise stanovila toto pořadí:

1.      CL EVANS, s.r.o.                      cena -           123 670 740, 00 Kč bez DPH (nejnižší cena)

2.      Metrostav                                           -           123 911 000,00 Kč bez DPH

3.      GEDOS s.r.o. + CGM Czech             -            124 181 000,00 Kč bez DPH

….

7. POHL cz                                                          134 074 000,00 Kč bez DPH (nejvyšší cena)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login