Detail aktuality

Kraj přispěje na modernizaci Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou

20.10.2021 11:00

Rada Libereckého kraje na svém úterním jednání odsouhlasila poskytnutí dotace na projekt železobetonové konstrukce nového pavilonu E Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Liberecký kraj podpoří částkou ve výši 4 miliony korun část z prováděné přístavby a modernizace tohoto ústavu, která začala už v roce 2018.

„Dotaci schválilo krajské zastupitelstvo již v roce 2017. Stavět se mělo začít v letech 2018–2019, a to za předpokladu, že město obdrží dotaci z Ministerstva zdravotnictví České republiky. Ministerstvo ale registraci akce zrušilo, město proto o ni začalo usilovat znovu. V původně plánovaném termínu se tak projekt neuskutečnil,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Mezitím město ze svého rozpočtu zaplatilo několik dílčích částí projektu. Jednalo se například o vybudování dvou operačních sálů s „dospávacími“ pokoji v pavilonu A, nové parkoviště či pořízení náhradního zdroje elektrické energie – vše v celkové hodnotě více než 10.000.000 korun.

Vloni Ministerstvo zdravotnictví vydalo novou registraci akce a v květnu letošního roku rozhodlo o dotaci. Město Vysoké nad Jizerou obdrželo příspěvek ve výši 57.777.164,14 korun. Celkové náklady samotné stavby činí 69.967.477,80 korun bez DPH.

Liberecký kraj poskytne čtyřmilionovou dotaci konkrétně na dílčí projekt výstavby nového pavilonu E. „Současný lůžkový pavilon je zastaralý a neodpovídá běžným standardům. V novém pavilonu bude v rámci probíhající investiční akce umístěno lůžkové oddělení. Část toho původního bude následně přeměněna na prostory pro rehabilitaci,“ doplnil Vladimír Richter.

„Liberecký kraj podporuje nemocnice napříč regionem. Příkladem je třeba nedávný majetkový vstup do jilemnického zdravotnického zařízení, který přinese podporu investic ve výši přesahující 187 milionů korun,“ dodal Martin Půta.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login