Detail aktuality

Kraj vybral tři vítězné návrhy na novou zdravotnickou školu v Liberci

10.07.2024 11:19

Liberecký kraj na začátku roku vyhlásil architektonicko-urbanistickou soutěž na novostavbu Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické v Liberci. Dvoukolová otevřená soutěž na projektové a ideové řešení rozvoje školního areálu v Jablonecké ulici u sídliště Broumovská, kam by se zdravotnická škola měla přestěhovat z dosavadních prostor v Kostelní ulici, již zná své vítěze. Tři návrhy včera na jednání schválili členové rady. 

„V prvním kole soutěže jsme vybírali ze 27 návrhů. Do druhého kola postoupilo šest nejlepších. S absolutním vítězem budeme v srpnu jednat v rámci jednacího řízení bez uveřejnění,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta. „Součástí návrhů bylo i stanovení celkové předpokládané částky na stavbu. “

Vizualizace návrhů nemůže zatím být s ohledem na patnáctidenní námitkovou lhůtu poskytnuta veřejnosti. Ve druhé fázi si účastníci rozdělí za výlohy spojené s vytvořením návrhu ​rovným dílem 1.800.000 korun bez DPH. Současně první tři vítězové obdrží ocenění ve výši 1.000.000, 800.000 a 600.000 korun.

1. místo: PETR STOLÍN ARCHITEKT s.r.o.

2. místo: BY architects, spol. s r.o.

3. místo: FENOMEN SPACE s.r.o.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login