Detail aktuality

Krajské dožínky se letos konají již po jedenácté, tentokrát v Brništi

02.09.2013 17:53

 Tradiční Krajské dožínkové slavnosti se letos konají v sobotu 7. září v Brništi. Zábavně kulturní program odstartuje v 9 hodin. Oficiální zahájení spojené s tradičním průvodem se bude konat ve 13.00 hodin v areálu „Zátiší“. V rámci programu budou také vyhlášeny výsledky soutěže “Výrobek roku Libereckého kraje z odvětví potravinářství a zemědělství 2013”.

 

„Práce v zemědělství nebyla nikdy lehká a v našich podmínkách už vůbec ne, a právě proto se snažíme o navázání starých tradic a změnu tohoto názoru. Liberecký kraj kromě řady dalších akcí tak společně s Regionální agrární radou pořádá každoročně  Krajské dožínkové slavnosti.
Ty letošní jsou v pořadí již jedenácté a nebýt ničivých povodní v roce 2010, kdy se Dožínky z pochopitelných důvodů nekonaly, mohly být už v pořadí dvanácté“
říká náměstek Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

 

Oslavu zemědělské úrody pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Regionální agrární radou Libereckého kraje, obcí Brniště, Zemědělským obchodním družstvem Brniště a Okresní agrární komorou Jablonec nad Nisou a Liberec.

 

„Dožínkový program je připravený - a jako vždy tak, aby si vybral každý. Jsem velmi zvědavý, kolik kuchařek - pekařek se přihlásí do tradiční soutěže o nejlepší dožínkový koláč,“ hádá náměstek Jadrný.

 

Připraven je jako vždy zábavný program, ochutnávky a prodej regionálních specialit a řemeslných výrobků a další. Podrobný program najdete v přiloženém plakátu.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login