Detail aktuality

Krajský podnikatelský inkubátor Lipo.ink slaví první rok své existence

15.11.2018 11:11

Je to už jeden rok od založení podnikatelského inkubátoru pro Liberecký kraj. Oslavit dosavadní úspěchy i neúspěchy podnikatelského inkubátoru můžete společně s členy týmu na stylové akci s názvem FuckUp Night!, a to 15. 11. 2018 od 19:00 v prostorech Kina Varšava. Mezi řečníky budou osobnosti z Liberecka i mimo region.

,,Naši roční činnost si teprve budeme vyhodnocovat, ale už teď je zřejmé, že se nám za pouhý rok podařilo vybudovat špičkový tým nadšenců, vytvořit rozruch kolem nás, a tím propagovat naše služby. Aktivně jsme podpořili přes 30 klientů pomocí našich programů, a to jsme teprve na začátku. Jsme nadšení z podpory a uznání, které dostáváme od našich partnerů v Libereckém kraji, po celé republice i v zahraničí.” vypočítává pozitiva Philipp Roden, ředitel Lipo.ink.

V rámci podnikatelského inkubátoru jsou veřejnosti poskytovány 3 klíčové služby, které mají podporovat podnikání na všech úrovních jeho životního cyklu. Kromě osvěty a kulturních akcí, je to i inkubace a program PlatInn. Obyvatelé Libereckého kraje mohou využít i tzv. Podnikatelskou ambulanci, kde získají rychlé, nekomplikované a bezplatné mentorování ke svým podnikatelským nápadům, nebo co-workingového prostoru. „Chceme oslovit podnikavé, chytré a nebojácné osobnosti, které mají chuť žít a pracovat ve svém regionu. Záměrem je takové lidi přitáhnout, podnítit jejich zájem a zkrátka nepřicházet o talenty.“ doplňuje radní Libereckého kraje, paní Radka Loučková-Kotasová.

Od listopadu tohoto roku začala i rekonstrukce budovy ,,D” (bývalá budova VÚTS neboli Výzkumák), kde se prostory a možnosti současného inkubátoru rozšíří. ,,Průmysl se mění a bez inovací, vědy a výzkumu, který bude mít vytvořené podmínky v našem regionu, budeme jen pracovat pro ty, kteří přechod na nové technologie zvládnou lépe než my. Investice do podnikatelského inkubátoru a podpora nových myšlenek a technologických firem je investice do budoucnosti Libereckého kraje.” vysvětluje důležitost inkubátoru hejtman Libereckého kraje, Martin Půta.

Pokud se chcete setkat s lidmi z Lipo.ink, můžete využít 2. ročníku akce FuckUp Night!, nebo dalších akcí sdílených na webových a facebookových stránkách Lipo.ink.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login