Detail aktuality

Krajský úřad Libereckého kraje funguje již bez omezení

20.04.2016 13:19

Budova Krajského úřadu Libereckého kraje je veřejnosti opět otevřena. Dnes ráno uzavřela přístup do sídla krajského úřadu policie, neboť neznámý muž zde odložil zavazadlo a odešel

„Podle informací z libereckého krajského policejního ředitelství přijali ve středu ráno na tísňové lince 158 oznámení o podezřelém zavazadle, které se nachází před budovou Krajského úřadu Libereckého kraje. Podle záznamu z kamerového systému jej přímo do prostoru hlavního vchodu odložil kolem páté hodiny ráno neznámý muž a odešel,“ vysvětluje hejtman Martin Půta.

Ihned po oznámení této skutečnosti přijely na místo policejní hlídky, které okamžitě uzavřely okolí objektu. Lidé, kteří již byli uvnitř budovy úřadu, ji museli opustit, rovněž nikdo nebyl vpuštěn dovnitř. Pyrotechnik zavazadlo prověřil a zjistil, že se v něm nenachází nebezpečné či výbušné látky.

Budova Krajského úřadu Libereckého kraje byla zpřístupněna zaměstnancům i veřejnosti zhruba dvacet minut po osmé hodině.

„Chtěl bych poděkovat všem zasahujícím policistům za jejich rychlou a odbornou práci a všem za uposlechnutí policejního opatření, trpělivost a spolupráci,“ dodává hejtman. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login