Detail aktuality

Krajští radní jmenovali nové členy do komisí Rady Libereckého kraje

16.12.2020 13:02

Čtrnáct komisí působí jako poradní orgány pro Radu Libereckého kraje. Na počátku prosince radní nominovali většinu jejich členů. Dodatečná jmenování do řad komisí se uskutečnila na úterním zasedání rady.

Nové členy tak získalo celkem pět komisí pro krajské příspěvkové organizace resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu, a to: Komise pro Oblastní galerii Liberec, pro Krajskou vědeckou knihovnu Liberec, dále pro Severočeské muzeum v Liberci, Muzeum Českého ráje v Turnově a Vlastivědné muzeum a galerii v České Lípě.

„Tyto komise tvoří vždy dva zástupci zřizovatele, dva zástupci místní samosprávy a jeden představitel odborné veřejnosti. Předsedou komise je zástupce Libereckého kraje, místopředsedou zástupce místní samosprávy,“ přiblížil hejtman Martin Půta

Kompletní členskou základnu má po úterním jednání rady také komise, která se zabývá revitalizací bývalého vojenského prostoru v Ralsku. Zároveň krajští radní jmenovali architekta Filipa Horatschkeho předsedou Komise architektů a urbanistů.

„Během předchozích volebních období vykonaly komise pro rozvoj Libereckého kraje mnoho užitečného. Věřím, že jejich současné následovnice na jejich dobrou práci naváží, rozvinou ji a budou v ní úspěšně pokračovat. Navíc jsme vzhledem k současnému vývoji podnebí nově zřídili komisi, která se zabývá  adaptací na změny klimatu,“ zdůraznil hejtman.

 

Seznam všech Komisí Rady Libereckého kraje:

Regionální stálá konference

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login