Detail aktuality

Krajští radní potěší před Vánocemi děti z dětských domovů

02.12.2015 17:29

Radní i v letošním roce předají věcné dary dětským domovům Libereckého kraje. Stejně jako vloni obdrží vouchery na nákup hraček a knih.

Liberecký kraj je zřizovatelem sedmi dětských domovů - v České Lípě, Jablonném v Podještědí, Krompachu, Dubé Deštné, Jablonci nad Nisou, Frýdlantu a Semilech. „Naše dětské domovy podpoříme před Vánocemi stejným způsobem jako vloni. Každé zařízení obdrží dvě poukázky v celkové hodnotě 5.000 Kč na nákup knih (2.500 Kč) a hraček (2.500 Kč) dle vlastního výběru,“ říká hejtman LK Martin Půta.

Vouchery budou ředitelům a ředitelkám těchto příspěvkových organizací předány v průběhu prosince a nakupovat za ně budou moci ještě v průběhu roku 2016.

Současně Liberecký kraj po loňském úspěchu zopakuje pro děti z dětských domovů akci Strom splněných přání. „První ročník se nám opravdu vydařil. Dobrovolná akce zaznamenala velký úspěch, a tak krajští zastupitelé a zaměstnanci krajského úřadu pomohou splnit dětem přání i letos. Poslaly nám je prostřednictvím ředitelů jednotlivých domovů. Pod stromečkem si přejí většinou najít hračky, kosmetiku a ti starší i něco praktického," vysvětluje radní pro školství Alena Losová s tím, že letos budou do předvánoční akce zapojeny dětské domovy z České Lípy, Jablonného v Podještědí, Krompachu a Frýdlantu.

Předání dárků s připraveným programem se uskuteční v sídle kraje ve středu 16. prosince od 15:00 hodin.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login