Detail aktuality

Krajští radní se chystají 1. září do škol

28.08.2015 12:07

Po dvouměsíčních letních prázdninách usednou žáci opět do školních lavic. Na některých školách 1. září žáky již tradičně pozdraví také hejtman Martin Půta a další členové rady kraje.

V Libereckém kraji do prvních tříd základních škol půjde více než 5 400 dětí, celkem na základní školy nastoupí přes 37 500 žáků. Do lavic prvních ročníků středních škol usedne přibližně 4 400 žáků, což je podobný počet jako v předchozím školním roce. Podle odhadů bude střední školy v denní formě studia v nadcházejícím školním roce navštěvovat přibližně 16 000 žáků.

Úspěšné zahájení školní docházky popřeje hejtman Martin Půta prvňáčkům na ZŠ Donín, kterým současně předá speciální kufříky s bezpečnostními prvky. Poté se přesune na Gymnázium Frýdlant. První školní den nebude ve školách chybět ani radní pro školství Alena Losová. Navštíví Gymnázium v Mimoni a poté nově zateplenou budovu Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantě. Náměstek Marek Pieter se první školní den vydá na Střední školu gastronomie a služeb v Liberci, kde bylo také dokončeno zateplení budov jak pro teoretickou výuku, tak pro praktické vyučování. Náměstkyně Lenka Kadlecová se zúčastní zahájení školního roku na ZŠ a MŠ pro tělesně postižené v Liberci, náměstek Josef Jadrný pojede přivítat žáky Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v České Lípě a radní Vladimír Mastník navštíví Střední školu v Lomnici nad Popelkou. Na dvě střední zdravotnické školy, v Liberci a v Turnově zřizované Libereckým krajem, zavítá radní Petr Tulpa.

Hejtman Martin Půta ještě ve středu 2. září pozdraví prvňáčky na ZŠ v Dolní Řasnici.

Časový rozpis návštěv 1. září.

Hejtman Martin Půta
8:00 - ZŠ Donín
9:00 – Gymnázium Frýdlant

Náměstek Marek Pieter
8:30 – Střední škola gastronomie a služeb, Liberec, Dvorská

Náměstkyně Lenka Kadlecová
8:00 – Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická

Náměstek Josef Jadrný
8:00 – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Česká Lípa, 28. října

Radní Petr Tulpa
7:50 – Střední zdravotnická škola Turnov, 28. října
10:00 – Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Liberec, Kostelní

Radní Vladimír Mastník
8:30 – Střední škola, Lomnice nad Popelkou, Antala Staška

Radní Alena Losová
8:00 – Gymnázium Mimoň
10:15 Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant, Bělíkova

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login