Detail aktuality

Kynologové poměří své dovednosti v soutěži O Liberecký pohár

23.09.2015 16:26

Psovody a jejich čtyřnohé parťáky čeká v sobotu 26. září zápolení v kynologické soutěži O Liberecký pohár, která je zároveň memoriálem Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty. Na cvičišti v Liberci - Pavlovicích budou závodit v disciplínách poslušnost a obrana v několika obtížnostních kategoriích. Záštitu nad závody převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Kynologická soutěž začíná s úderem 9 hodiny a těšit se mohou diváci na celou řadu různě náročných výkonů. Psovodi budou letos soutěžit v disciplínách poslušnost a obrana: kategorie ZZO pro nejmladší psy, kategorie ZM pro mladé psy, ZVV 1 pro zkušenější psy a kategorie ZVV 2 a IPO 3 pro ty nejzkušenější dle Národního zkušebního řádu a Mezinárodního zkušebního řádu (IPO). Opět je zařazena i speciální kategorie stopa, aby si soutěžící mohli vyzkoušet, jak dobře umí jejich psí svěřenec vypracovat pachovou stopu.

„Počet soutěžících, kteří se závodu zúčastní, zůstane i pro nás pořadatele, až do úplného startu tajemstvím, neboť se mohou hlásit i v den konání závodu,“ poznamenal Jiří Kolář za pořádající Kynologický klub Pavlovice.

Soutěž O liberecký pohár je tento rok již po třicáté čtvrté, memoriálem je desátým rokem. Josef Velechovský a Rudolf Bárta byli jedněmi ze zákládajících členů pavlovického klubu kynologů a propagátoři poválečné kynologie na Liberecku. Závodem jim psovodi vzdávají čest a děkují za rozvoj kynologie v našem regionu. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login