Detail aktuality

Letošní Den otevřených dveří sídla Libereckého kraje nabídl opravdu nabitý program

26.09.2014 8:30

Stovky lidí zavítaly ve středu 24. září do sídla Libereckého kraje. Uskutečnil se zde již 11. ročník Dne otevřených dveří Krajského úřadu LK. Návštěvníci tak mohli potkat v kancelářích hejtmana, členy rady kraje i ředitele úřadu a seznámit se s jejich prací.

Velký úspěch sklidila letošní novinka - unikátní módní přehlídka, která probíhala přímo ve výtahu páternoster. Zajímavé modely představili studenti a studentky Střední průmyslové školy textilní Liberec. Zájem byl i o science show z nově otevřeného centra IQ Landia, která rovněž pro příchozí připravila interaktivní výuku.

Při vstupu do budovy byla k vidění ukázka irských tanců v podání dětí z DDM Větrník, výstava historických fotografií věnovaná 100. výročí poskytování sociálních služeb v Jedličkově ústavu v Liberci a dětská výtvarná díla na téma Stáří – čas zralosti, moudrosti a vzpomínek. V odpoledních hodinách se budovou kraje rozezněly tóny žesťového kvarteta ZUŠ Liberec. Mnozí také využili příležitosti rozhlédnout se po širokém okolí z vyhlídky v 17. patře.

Zejména malí návštěvníci se zapojili do skautské hry, která formou zábavných úkolů, na stanovištích v několika patrech budovy, provázela činnostmi krajského úřadu. Odměnou všem soutěžícím byla sladkost nebo propagační předmět Libereckého kraje.

Širokou škálu vystoupení nabídl program na parkovišti a v přilehlém parku - mažoretky DDM Větrník, taneční škola A-STYL Liberec, gymnastický aerobik Sport Aerobik Liberec a brazilské bojové umění capoeira v podání souboru Vem Camará Capoeira. Mezi atrakcemi nechyběl oblíbený skákací nafukovací hrad. V parku se rovněž prezentovala krajská příspěvková organizace STŘEVLIK – středisko ekologické výchovy. Nemalou pozornost vzbudila možnost vyfotografovat se s maskoty FC Slovanu Liberec, Basketbalového klubu Kondoři a HC Bílých tygrů Liberec.

Ke zhlédnutí byla taktéž služební vozidla Integrovaného záchranného systému a Celní správy ČR. Ke zpestření náplně dne přispěl i Český červený kříž, Policie ČR, Tým silniční bezpečnosti a Vodní a potápěčská záchranná služba. Návštěvníky zaujala i Celní správa z Heřmanic, která předvedla výcvik služebních psů, vyhledávání drog, zbraní a pašovaných zvířat.

Pro studenty středních škol byla připravena série přednášek. Svou činnost představila například transfuzní stanice v Liberci. 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany Liberec prezentoval zkušenosti z misí v Afghánistánu, Bosně a Hercegovině či Kuvajtu. Posluchači navíc měli příležitost vyzkoušet si i některé ochranné oděvy. Obrovský aplaus sklidil autor populárního blogu Jizerské ticho se svým hostem, libereckým raperem Paulie Garandem. V závěru se studenty besedoval také hejtman LK Martin Půta.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login