Detail aktuality

Letošní Slavnosti svijanského piva navštívilo 12 tisíc lidí

13.07.2015 17:27

Už po šestadvacáté se sešli milovníci zlatavého moku na koupališti ve Svijanském Újezdu, aby si společně užili Slavnosti svijanského piva. Na tradiční akci si letos našlo cestu 12 tisíc návštěvníků. Mezi nimi nechyběli ani hejtman Libereckého kraje Martin Půta nebo náměstek pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

Je tady příjemná atmosféra a festival vždy přitáhne hodně lidí. Je dobře, že je takový zájem o regionální značku,“ okomentoval hejtman Martin Půta.

Návštěvníci vypili při slavnostech 630 sudů piva. „Každoročně patří mezi nejoblíbenější Svijanský Máz 11%, letos mu skvěle konkurovala Svijanská 450, které návštěvníci vypili jen z tanku 4400 půllitrů,“ říká Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany. Kromě svijanských piv mohli příchozí ochutnat také pivní zmrzlinu s 75 % obsahem piva. Letos byla vyrobena z tmavé Svijanské Kněžny a světlého Svijanského Knížete, doplněná o kapku smetany.

Zájem byl mezi návštěvníky i o soutěž v degustaci piv, kde návštěvníci tipovali druhy svijanských piv. Nabito bylo také u pódií, kde vystřídala řada místních hudebníků i hvězdy české hudební scény. Zazpívali a zahráli například Václav Neckář, David Koller, Aleš Brichta, Cimbálová muzika Dušana Kotlára, Debbie nebo Vilém Čok. Jedním z vrcholů slavností byl i velký ohňostroj, který ozářil setmělou oblohu před půlnocí.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login