Detail aktuality

Liberečany u Fryče zajímalo, co se děje na kraji i ve městě

10.04.2013 16:26

 

Několik desítek občanů z Liberce i okolí, mezi nimi překvapivě hodně mladých lidí, navštívilo včera liberecké Knihkupectví a Antikvariát Fryč v Pražské ulici, aby se zúčastnilo prvního Večera s hejtmanem.

Na něm hejtman LK Martin Půta přes dvě hodiny odpovídal na otázky týkající se práce a kompetencí Libereckého kraje.

Účastníci probrali nejprve již známější témata – silnice, Dotační program LK, Regionální operační programy či krajské nemocnice, ale pak došlo i na další témata - například hospic, spalovna, ceny tepla, železnice, přestavba libereckých lázní na galerii, fungování Úřadu práce v Liberci, heliport, spolupráce s ostatními hejtmany a také s primátorkou Liberce Martinou Rosenbergovou.

Hejtman mimo potvrdil, že dosavadní jednání s hejtmany a primátorkou jsou korektní, ovšem dosud nelze příliš hodnotit, neboť uběhlo necelých 140 dní od vzniku krajské rady a zastupitelstva.

„Jen je třeba vždy upozornit, že hejtman ani primátorka nejsou samovládci a že kraj nebo město řídí rady a zastupitelstva a ty někdy mohou na našich dohodách občas něco změnit,“ řekl mimo jiné hejtman.

V diskusi znovu potvrdil, že stavba heliportu v krajské nemocnici se letos uskuteční.

„I když se mi tzv. trojnožka nemusí líbit, tak nebezpečí, že v současné složité situaci ve zdravotnictví naše KNL přijde o statut traumacentra, je vysoké, a stavba je pragmatickým řešením,“ doplnil Martin Půta s tím, že obdobně zděděný projekt rekonstrukce bývalých lázní na krajskou galerii je třeba dokončit.        

Před závěrečným potleskem po dvou a čtvrthodinové debatě majiteli knihkupectví Fryčovi a přítomným účastníkům přislíbil, že se do kavárny vrátí na besedu o sociálních projektech Libereckého kraje.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login