Detail aktuality

Liberecká základní škola Broumovská získala za sportovní snažení originální trofej

14.01.2016 9:54

14 pohárů, 14 hejtmanů, 14 vítězných škol! Tak zněl ústřední slogan premiérového ročníku školní soutěže Hejtmanův pohár, která ve druhém pololetí školního roku 2014/2015 osvěžila hodiny tělesné výchovy a rozhýbala školy ve všech krajích. Na podzim poté přišlo zasloužené sklízení ovoce v podobě předávání cen nejúspěšnějším školám. Symbolická tečka za prvním ročníkem přišla ve středu 13. 1. na půdě Krajského úřadu Libereckého kraje, kdy hejtman Martin Půta předal ceny nejlepším školám z celého Libereckého kraje.

„Moc se mi líbí, že v soutěži Hejtmanův pohár je kladen důraz zejména na aktivitu a pravidelnost. A zasloužíte velkou pochvalu, protože právě vy jste těmi nejlepšími v kraji!“ vítal v zastupitelském sále krajského úřadu tři nejúspěšnější školy hejtman Martin Půta. Kromě samozřejmé obrovské gratulace si na sebe také ve svém úvodním proslovu trochu upletl bič, když sympaticky zmínil: „Dráha, na které se soutěžilo, mě vážně zaujala. Škola, která se umístila na druhém místě, je dokonce blízko mého bydliště. Někdy, až bude šero, tak tam musím zavítat a dráhu si vyzkoušet.“

 

Společně s výkonným předsedou AAS ČR Milanem Kočím přešel po úvodních proslovech hejtman Libereckého kraje k aktu nejočekávanějšímu - předání cen. Škola na prvním místě získala originální pohár a šek na 10.000 Kč. Školy na druhém a třetím místě se těšily na poukazy na nákup sportovního vybavení do obchodu Hervis v hodnotě 4.000 a 1.000 Kč. Přesné pořadí škol v Libereckém kraji bylo následující:

1. místo: ZŠ Liberec, Broumovská
2. místo: Základní škola praktická, Hrádek nad Nisou - Loučná
3. místo: ZŠ a ZUŠ Jabloňová, Liberec

Předáním cen však program dne nekončil. Hejtman využil výjimečnosti chvíle a prostorů zastupitelského sálu, a přítomným žákům objasnil např. historii budovy či fungování zastupitelstva i celého krajského úřadu. Konec programu pak obstarala vyhlídka ze střechy budovy, ze které měli školáci nejen celý Liberec jako na dlani.

Hejtmanův pohár je moderní soutěž pro všechny základní školy a víceletá gymnázia, která propojuje hodinu tělocviku či sportovní kroužky se světem populárních aplikací a sociálních sítí! Zapojené školy a jejich žáci proti sobě zápolí ve zdolávání dráhy sportovních dovedností. Největší šanci na výhru přitom má nejaktivnější škola. Důraz je kladen na pravidelnost a oslovení co největšího počtu žáků, míň už na samotný výkon dětí. Druhý ročník soutěže startuje v lednu 2016.

Více informací o soutěži na webu www.hejtmanuvpohar.cz či www.aascr.cz.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login