Detail aktuality

Liberecký kraj a Česká Lípa podepíší memorandum, jehož cílem je majetkový vstup města do českolipské nemocnice

02.12.2015 16:27

Rada kraje schválila na svém posledním jednání znění Memoranda o společném postupu ve věci úpravy vlastnických poměrů a řízení společnosti Nemocnice s poliklinikou (NsP), Česká Lípa, a.s, mezi Libereckým krajem a městem Česká Lípa. K jeho podpisu dojde v nejbližších dnech.

Memorandum je výsledkem jednání mezi Libereckým krajem a městem Česká Lípa o možném majetkovém vstupu města do společnosti Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. Společným zájmem je zajistit stabilní a spolehlivé fungování českolipské nemocnice. „Poté, co bude memorandum schváleno a podepsáno oběma stranami umožní Liberecký kraj městu Česká Lípa zastoupení v orgánech českolipské nemocnice, a to po celou dobu platnosti tohoto memoranda. Konkrétně dojde k navýšení počtu členů dozorčí rady o jedno místo, které obsadí zástupce nominovaný městem Česká Lípa,“ upřesnil hejtman LK Martin Půta.

Kraj a město se také podpisem zavazují k dalšímu postupu ve věci úpravy a vlastnických poměrů a řízení českolipské nemocnice. Společně vyberou nejvhodnějšího zhotovitele, který ocení společnost NsP Česká Lípa a jehož oba odsouhlasí. Poté, co dojde k tržnímu ocenění nemocnice, navrhne na základě jeho výsledku město Česká Lípa Libereckému kraji velikost majetkového podílu, který je připraveno odkoupit do svého vlastnictví.

„Podpisem memoranda se také obě strany zavazují, že nejpozději do konce června roku 2016 projednají všechny potřebné náležitosti k tomu, aby mohlo dojít k 1. 7. 2016 k majetkovému vstupu města Česká Lípa do společnosti NsP Česká Lípa,“ dodal hejtman Půta. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login