Detail aktuality

Liberecký kraj a město Liberec společně promění zanedbaný parčík U Jezu, přijít s nápady může i veřejnost

10.02.2016 14:55

Liberecký kraj a statutární město Liberec se nově staly spolumajiteli malého zpustlého parku mezi budovou Krajského úřadu Libereckého kraje a OC Forum. Zelený prostor přezdívaný Sherwood, se rozhodly společně zvelebit. Do proměny chtějí zapojit i širokou veřejnost, která se může zúčastnit debaty nad budoucností parčíku. Ta se uskuteční ve středu 17. února od 18:00 hodin na krajském úřadě.

Zvelebení tohoto parku má zajistit připravovaný společný projekt, jehož první fází je kácení neperspektivních dřevin. Jde o dřeviny napadené houbovými patogeny, náletové, silně mechanicky poškozené a stromy s narušenou statickou bezpečností. Pokáceny budou do konce března, tedy v termínu mimo hnízdní období ptáků. Cílem zásahu je prosvětlení plochy, zlepšení bezpečnosti a následně úklid komunálních odpadů.

V další fázi dojde k likvidaci betonových pozůstatků zařízení staveniště a bývalých staveb, případně jejich zakomponování do parkových úprav. Hlavním cílem je zlepšení vzhledu tohoto malého zeleného ostrůvku v centru města.

O tom, jak bude prostor v dolní části Liberce následně vypadat, může rozhodnout i široká veřejnost. Liberecký kraj a statutární město Liberec pořádají ve středu 17. února debatu na téma budoucnost Parku U Jezu. Přijít může každý, kdo se chce do rozhodování o budoucnosti parku zapojit. Veřejné projednávání začne v 18:00 hodin v multimediálním sálu Krajského úřadu Libereckého kraje, ve 3. patře.      

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login