Detail aktuality

Liberecký kraj hostí Mistrovství světa MTBO v orientační cyklistice

14.08.2015 14:19

Nejlepší orientační cyklisté se v termínu 14. – 23. 8. 2015 sjedou do Libereckého kraje, aby změřili síly v jednom z nejprestižnějších závodů sezony – Mistrovství světa a juniorském mistrovství světa MTBO v orientační cyklistice. Závodní tratě pro ně pořadatelé přichystali v Liberci, Jablonci nad Nisou či Turnově. Záštitu nad akcí převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který se mimo jiné zúčastní slavnostního zahájení šampionátu v pondělí 17. srpna od 17:00 hodin v liberecké Home Credit aréně.

Světový šampionát bude velkou podívanou i pro diváky, kteří mohou přijít sportovce na všechny závody podpořit. Přijede na tři sta padesát závodníků z 29 zemí světa, a to těch nejlepších. Soutěžit budou na několika místech a na různě dlouhých tratích.

Krátká trať – 18. 8. – Biatlonový areál Břízky, Jablonec nad Nisou

Sprint – 19. 8. – Atletický stadion Ludvíka Daňka, Turnov

Dlouhá trať – 21. 8. – Sportovní areál Vesec, Liberec

Štafety – 22. 8. – Sportovní areál Vesec, Liberec

Pokud si chtějí fanoušci vyzkoušet MTBO na vlastní kůži, mají příležitost přihlásit se do Open závodů, které budou připraveny na všech zmíněných závodních místech. V rámci sobotní soutěže proběhne i charitativní akce Nadace ČEZ „Pomáhejte pohybem“ a Trial-O – orientační závod pro handicapované. Povzbudit přijde jeho účastníky i hejtman Martin Půta.

Pořadatelem Mistrovství světa MTBS je Český svaz orientačních sportů a sportovní klub Slavia Liberec orienteering. Informace o průběhu akce i programu najdou zájemci na www.wmtboc2015.cz.  

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login