Detail aktuality

Liberecký kraj navštíví kanadská velvyslankyně

12.12.2016 15:54

Nově jmenovaná velvyslankyně Kanady v České republice, Barbara Richardson, přijede ve středu 14. prosince na zdvořilostní návštěvu Libereckého kraje. Setká se s hejtmanem Martinem Půtou a společně navštíví a prohlédnou si výstavu Zaniklý svět – aktivizace česko-romského porozumění v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Velvyslankyně společně s hejtmanem si nejprve projdou prostory krajské knihovny a poté zhlédnou jednodenní výstavu věnovanou romskému holocaustu a životu romských rodin v koncentračních táborech Lety a Osvětim.

V rámci výstavy se od 16.00 hodin uskuteční přednáška s besedou pro veřejnost, kterou moderuje Čeněk Růžička, pozůstalý po obětech, původní český Rom, dlouhodobě usilující o zdůstojnění místa bývalého koncentračního tábora Lety u Písku. Besedy se kanadská velvyslankyně Barbara Richardson rovněž zúčastní. Výstavu pořádá výbor pro odškodnění romského holocaustu v ČR, Ministerstvo kultury ČR, Velvyslanectví Kanady v ČR a Liberecký kraj ve spolupráci s KVK v Liberci.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login