Detail aktuality

Liberecký kraj ocenil nejlepší biatlonistky a biatlonisty letošní skvělé sezóny

24.03.2013 10:59

 

Mistrovství ČR v biatlonu, které se konalo 22.a 23. .března v jabloneckých Břízkách, bylo i příjemnou příležitostí ocenit nejlepší české závodníky letošní velmi úspěšné sezóny.

Po skončení sobotních supersprintů, které vyhráli Michal Šlesingr a Veronika Vítková, poděkoval v přítomnosti prezidenta a viceprezidenta ČSB Václava Fiřtíka a Jana Matouše hejtman LK Martin Půta nejlepším biatlonistům, reprezentantům SKP Jablonec n. N. -  Gabriele Soukalové, Veronice Vítkové, Michalu Šlesingrovi a Ondřeji Moravcovi a jejich trenérům Ondřeji Rybářovi a Jindřichu Šikolovi za skvělou reprezentaci Libereckého kraje a celé České republiky a předal jim drobné dary.  Jaroslav Soukup chyběl.

V jabloneckém areálu Břízky bylo znovu, stejně jako v pátek, pořádně naboucháno. Diváci spolu se slunečným počasím a vtipným moderátorem opět vytvořili závodům radostnou atmosféru i s mexickými vlnami, a tak si účastníci připadali při projíždění cílové rovinky jako na Mistrovství světa v Novém Městě n. M.

Favorizovaná Gabriela Soukalová v sobotu nenavázala na tři zlaté medaile ve finále Světového poháru a na  své páteční vítězství v závodě na 7,5 kilometru. V supersprintu, v němž se střílí podobně jako ve štafetách a závodníci mají k dispozici šest náhradních nábojů na čtyři střelecké položky, byla rychlejší Veronika Vítková. Té se vydařila bezchybná střelba, zatímco Gabriela se netrefovala vstoje.  Proti pátečnímu rychlostnímu závodu si tak pořadí vyměnily, stejně jako Šlesingr s Moravcem, a tak spokojenost vládla na všech stranách..

„Tahle disciplína je hlavně o střelbě, toho běhu je tam málo, a tak šance dotáhnout se na  Veroniku pak byla  už dost malá,“ posteskla si, ale s úsměvem Soukalová.

Závěr šampionátu, na který se přišlo v sobotu podívat na patnáct set diváků,  obstaral smíšený pěvecký sbor závodnic a závodníků, kteří se za zpěvu upravené písně Holky z naší školky rozloučili s dlouholetým reprezentantem Tomášem Holubcem zvaným Čong, jenž s ročním synem Kryštofem v náručí oznámil ukončení své závodní činnosti. S kariérou se rozloučil 9. místem. Trojnásobný olympionik  a vítěz závodu SP ze štafet v roce 2001 v Anterselvě se rozhodl věnovat  rodině a  trénování mladých závodníků.

Byly to výborné závody za krásného počasí, ze všech účastníků, pořadatelů a diváků  čišela přátelská atmosféra a  finále přinesly napínavé finiše mužů i žen.. Byla to velká propagace biatlonu,“ hodnotil mistrovství hejtman.

„Těším se na setkání s některými závodníky na vyhlášení ankety Sportovec roku 2012 Libereckého kraje 28. března v Divadle F. X. Šaldy, Věřím, že tam biatlonisté nebo biatlonistky určitě nebudou chybět,“ dodal  a prozradil, že Gabriela  se mu svěřila, že sice prý ještě nemá na vyhlášení ušité  šaty, ale určitě dorazí.

Sobotní výsledky mistrovství ČR v biatlonu

Supersprint Muži: 1. Šlesingr 12:25,1 (2 tr. kola), 2. Moravec -2,3 (2), 3. T. Krupčík (všichni SKP Jablonec) -5,1 (0). Ženy: 1. Vítková (SKP Jablonec) 12:36,8 (0), 2. Soukalová (SG Jablonec) -24,5 (0), 3. J. Jislová (SKP Jablonec) -1:45,1 (0).

Páteční rychlostní závod: Muži (10 km): 1. Moravec 25:10,3 (0 tr. okruhů), 2. Šlesingr -10,8 (1), 3. Krčmář (všichni SKP Jablonec) -1:39,5 (2). Ženy (7,5 km): 1. Soukalová (SG Jablonec) 24:20,6 (0), 2. Vítková -37,9 (1), 3. Landová (obě SKP Jablonec) -2:01,8 (2).

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login