Detail aktuality

Liberecký kraj opět podpoří mateřská centra. Připravil pro ně dva miliony korun 

08.11.2023 13:43

Dva miliony korun. Přesně takovou částkou podpoří Liberecký kraj činnost mateřských center v regionu prostřednictvím dotačního programu. O příspěvek mohou žádat zástupci mateřských center od 15. do 30. ledna příštího roku.

„Díky tomuto programu opět podpoříme základní činnost mateřských center, a to především komunitní setkávání s různými programy, vzdělávání pracovníků center i jejich návštěvníků, přípravu a pořádání mezigeneračních programů či poradenství a konzultace. Chceme tyto organizace, kterých je v našem kraji celá řada, podpořit v jejich práci a v tom, co nabízí rodinám. Jejich práce si já osobně velice vážím,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

„Tento program funguje již od roku 2014. Fungování mateřských center i v menších městech v regionu považuji za velice důležité,“ dodal hejtman Martin Půta.  

O dotace mohou žádat mateřská a jinak nazývaná centra pro rodinu, jejichž činnost odpovídá účelu tohoto programu, nebo obce, církve a náboženské společnosti, které centra pro rodiny provozují. Dotace lze využít na úhradu nákladů, které souvisí se základními činnostmi mateřských center – například na nákup materiálu a služeb nebo na osobní náklady, které vzniknou v období od 1. ledna do 31. prosince roku 2024.   

Žádosti lze podávat různými způsoby. Bližší podrobnosti včetně potřebných formulářů jsou k nalezení na odkazu Regionální rozvoj | Dotace (kraj-lbc.cz). Žádosti lze konzultovat na odboru regionálního rozvoje a evropských projektů; odpovědnou osobou je Eva Benešová; telefonní číslo je 485 226 678, e-mailová adresa eva.benesova@kraj-lbc.cz.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login