Detail aktuality

Liberecký kraj opět vyvěsil tibetskou vlajku

08.03.2019 14:15

Na terase třetího patra budovy Krajského úřadu Libereckého kraje visí ode dneška tibetská vlajka. Má připomenout nedělní 60. výročí povstání tibetského lidu proti represím a čínské politice. Liberecký kraj se pověšením vlajky připojuje do mezinárodní kampaně „Vlajka pro Tibet“.   

„Ke kampani Vlajka pro Tibet se připojujeme každoročně. Dáváme tím najevo nejen podporu Tibetu, ale i ostatním národům, které vedou boj za svoji svobodu,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Dne 10. března 1959 povstal tibetský lid proti čínské represivní politice, která utlačovala Tibeťany v jejich vlastní zemi. Kampaň „Vlajka pro Tibet“ má kořeny v polovině devadesátých let 20. století. Tradice začala v západní Evropě. Jejím symbolickým cílem je vyjádřit podporu ochrany lidských práv nejen Tibeťanů, ale i obyvatel Čínské lidové republiky či ostatním národům, které bojují za svobodu a emancipaci.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login