Detail aktuality

Liberecký kraj pomůže dvěma miliony Člověku v tísni na pomoc po zemětřesení v Turecku a Sýrii

15.02.2023 10:28

Dva miliony korun – přesně takovou částkou pomůže obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni Liberecký kraj na humanitární pomoc a řešení následků škod po zemětřesení v Turecku a Sýrii. Finanční prostředky pro poskytnutí finančního daru vyčlenil kraj ze svého krizového fondu.

„Silné zemětřesení zasáhlo 6. února 2023 jihovýchod Turecka a Sýrii. V celé oblasti zahynulo více než 35.000 osob. Další tisíce utrpěly zranění, statisíce obyvatel jsou bez přístřeší a základních životních potřeb. Chtěl bych vyjádřit hlubokou lítost nad touto tragickou událostí a upřímnou soustrast všem pozůstalým. Liberecký kraj se rozhodl pomoci dvěma miliony korun na řešení tamní humanitární krize, a to prostřednictvím finančního daru Člověku v tísni, který má v České republice s prací po živelních katastrofách rozsáhlé a dlouhodobé zkušenosti a působí v oblasti Blízkého východu. Moc jim děkuji za jejich nasazení,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Člověk v tísni v oblasti působil ještě před zemětřesením. Bezprostředně po katastrofě darovali jeho zástupci 50 tisíc litrů nafty místním na provoz těžkých strojů, které pomáhaly s odklízením velkých kusů trosek, jež zavalily lidi. Rozdávají i teplé oblečení, jídlo, plachty či deky. Člověk v tísni už také ve sbírce vybral na pomoc Turecku a Sýrii zhruba 60 milionů korun.    

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login