Detail aktuality

Liberecký kraj pořádá Strom splněných přání

04.12.2014 7:15

Vánoční akci „Strom splněných přání“ pořádá poprvé v letošním roce také Liberecký kraj. Radost dětem z dětských domovů mohou udělat jak zaměstnanci Krajského úřadu LK, tak zastupitelé LK. Slavnostní předání s připraveným doprovodným programem se v sídle kraje uskuteční ve středu 17. prosince od 15:00 hodin.

Inspirací krajskému úřadu byla loňská předvánoční návštěva Dětského domova v Krompachu, kde hejtmana LK Martina Půtu zaujalo, že Městský úřad Chrastava pro tento domov uspořádal podobnou akci. „Letos se k tomuto nápadu chceme přidat i my. Jedná se o dobrovolnou akci, kdy krajští zastupitelé a zaměstnanci našeho úřadu pomohou splnit dětem přání, která nám prostřednictvím ředitelů jednotlivých domovů poslaly. Pod stromečkem si přejí většinou najít hračky, ale i kosmetiku a ti starší si už přejí něco praktického," říká ředitel Krajského úřadu Libereckého kraje René Havlík.

V letošním roce byly do "Stromu splněných přání" vybrány dětské domovy v Semilech, Jablonci nad Nisou a Dubé Deštné. „Pokud se nám první ročník vydaří a zatím máme jen kladné ohlasy, chtěli bychom, aby se akce stala každoroční záležitostí. Myslím, že není nic hezčího než u vánočního stromu vidět rozzářené dětské oči, i když to v našem případě nebude přímo na Štědrý den, ale už 17. prosince," doplňuje hejtman LK Martin Půta, který se samozřejmě s většinou členů Rady kraje předání dárků zúčastní.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login