Detail aktuality

Liberecký kraj zvažuje majetkový vstup do jilemnické nemocnice

16.10.2019 11:40

Krajští radní včera schválili záměr majetkového vstupu do Masarykovy městské nemocnice v Jilemnici, a. s. (MMN). Liberecký kraj chce odkupem akcií společnosti získat do budoucna podíl do výše 21,67 %. Celková investovaná částka až do roku 2027 by měla dosáhnout maximálně 187.500.000 korun. 

„Odkupem akcií a majetkovým vstupem do jilemnické nemocnice chceme zejména zlepšit spolupráci ve zdravotnictví v regionu. Je pro nás důležité, aby se zdravotnická zařízení v kraji dále rozvíjela a modernizovala, protože jen tak mohou poskytovat pacientům kvalitní péči. A zdraví občanů, jak už jsem tolikrát opakoval, je pro nás vždy na prvním místě,“ uvedl MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek pro resort zdravotnictví.

Záměr majetkového vstupu Libereckého kraje do jilemnické nemocnice projednali také krajští představitelé s řediteli všech páteřních nemocnic na společné schůzi v pondělí 14. října 2019 a ti tento krok vítají.

Současný základní kapitál společnosti MMN činí 750.000.000 korun a je rozdělen na 75.000 kmenových akcií na jméno v listinné podobě. Každá má hodnotu 10.000 korun. Město Jilemnice vlastní 65 % akcií a město Semily 35 %.

V Libereckém kraji existují pouze dvě nemocnice, kde má zatím kraj vlastnický podíl – Krajská nemocnice Liberec, a.s. a Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., a to komplikuje organizaci péče v kraji, a proto vznikl tento záměr vstupu do MMN, a.s.

„Roztříštěná majetková struktura páteřních nemocnic je jedním z největších problémů zdravotnictví v Libereckém kraji. Hlavním cílem majetkového vstupu do MMN je lepší spolupráce nemocnic, a to zejména v oblasti poskytování zdravotní péče,“ uzavřel hejtman Martin Půta. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login