Detail aktuality

Luděk Nečesaný zůstává ve vedení Krajské nemocnice Liberec i jejího představenstva

26.06.2015 13:02

Dozorčí rada Krajské nemocnice Liberec (KNL) se po dnešním mimořádném zasedání rozhodla neodvolávat z funkce předsedu představenstva a generálního ředitele Luďka Nečesaného. Důvodem mimořádné schůze dozorčí rady byla skutečnost, že jej policie obvinila z údajného přijetí úplatku v souvislosti s nákupem zdravotnické techniky pro krajskou nemocnici v letech 2009 - 2011.

Členové rady vyslechli jeho stanovisko k celé situaci a byli podrobně s celou věcí seznámeni.

Dozorčí rada usnesením vzala na vědomí informace, které nám podal pan generální ředitel. Tyto informace jsme projednali s tím, že v tuto chvíli nevidíme důvod k personálním změnám a také jsme konstatovali, že v souvislosti s obviněním nevidíme dopad na aktuální hospodaření nemocnice a funkční období pana ředitele,“ shrnula Lena Mlejnková, předsedkyně dozorčí rady KNL. 

Se stanoviskem dozorčí rady se ztotožňuje i hlavní akcionář KNL Liberecký kraj. „Obvinění se týká nákupu zdravotnické techniky v letech 2009 – 2011, tedy ne aktuálního období. Byly nám předloženy všechny analýzy k nastalé situaci a shodli jsme se, že ani ve vedení nemocnice, ani v jejím představenstvu nenastanou žádné změny. Ctíme presumci neviny,“ konstatoval za hlavního akcionáře KNL hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login