Detail aktuality

Memorandum ČOV a LK o tělovýchově a sportu podpoří i lyžářský areál v Harrachově

20.03.2013 15:22

 

Český olympijský výbor je nejvyšší sportovní autoritou České republiky. Jejím zájmem je spolupráce s jednotlivými kraji České republiky na podpoře sportu a tělovýchovy. Po jednáních představitelů Českého olympijského výboru a Libereckého kraje byl navržen text „Memoranda Libereckého kraje a Českého olympijského výboru o podpoře a rozvoji sportu v Libereckém kraji“ (dále jen Memorandum), které je přílohou této důvodové zprávy.

Kromě obecné podpory sportu a tělovýchovy v kraji je předmětem memoranda konkrétní návrh řešení situace v areálu pro klasické lyžování v Harrachově. Tento areál v současné době spravuje společnost Klasický areál Harrachov, o.p.s., kde je Liberecký kraj jedním ze 4 zakladatelů. Z areálu pro klasické lyžování v Harrachově by se budoucnu mělo stát jedno z národních olympijských center.

Souběžně s projednáváním Memoranda v orgánech Libereckého kraje probíhá jeho projednávání v příslušných orgánech Českého olympijského výboru a Svazu lyžařů České republiky.

Dokument – Memorandum

Liberecký kraj a Český olympijský výbor se rozhodli deklarovat svůj společný zájem na podpoře a rozvoji sportu v Libereckém kraji, který shrnuli v následujících bodech tohoto memoranda:

 

-          Liberecký kraj a Český olympijský výbor deklarují svůj společný zájem na dalším rozvoji sportu v Libereckém kraji a plné podpoře sportu ve vzdělávacím programu mládeže.

-          Liberecký kraj a Český olympijský výbor deklarují společný zájem o rozvoj regionálních aktivit Českého olympijského výboru s cílem přenosu sportovní informace a propagace sportu do klubů a sportovních institucí v regionu Libereckého kraje.

-          Liberecký kraj a Český olympijský výbor mají společný zájem na rozvoji zimního střediska Harrachov v rámci připravovaného konceptu Českého olympijského výboru o národních olympijských centrech.

-          Český olympijský výbor deklaruje, že je jeho záměrem v následujících letech investovat do Klasického areálu Harrachov, o.p.s. tak, aby byl zajištěn jeho provoz a další rozvoj.

-          Liberecký kraj má zájem vytvořit Českému olympijskému výboru prostor ke vstupu do Klasického areálu Harrachov, o.p.s., spravující klasický lyžařský areál a tím poskytnout prostor pro jasné kontrolní mechanizmy Českého olympijského výboru pro kontrolu investic do areálu.

-          Liberecký kraj a Český olympijský výbor deklarují shodu v zájmu o zefektivnění řízení Klasického areálu Harrachov, o.p.s. ve spolupráci se Svazem lyžařů České republiky ku prospěchu sportovní přípravy a sportovních soutěží.

V Liberci dne:

 

 

 

 

 

Martin Půta

Liberecký kraj

hejtman

 

Jiří Kejval

Český olympijský výbor

předseda

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login