Detail aktuality

Memorandum o spolupráci Libereckého kraje a Agentury pro sociální začleňování

14.07.2016 13:43

Výměnu informací, poskytování konzultací, přijímání společných stanovisek a postupů s cílem zmírnit problémy sociálně vyloučených obyvatel. To vše přinese aktualizované Memorandum, které podepsali 11. července 2016 hejtman Libereckého kraje Martin Půta a ředitel Agentury pro sociální začleňování Radek Jiránek. Memorandum o spolupráci mezi krajem a Agenturou vychází z předchozí několikaleté spolupráce.

Podpisem Memoranda obě strany vyjádřily společné přání rozvíjet a upevňovat vzájemné partnerství v oblasti realizace strategií sociálního začleňování, zejména na oblast sociálních služeb, vzdělávání, zaměstnanosti, bydlení, zdravotní péče a prevence kriminality, včetně tvorby koncepčních dokumentů.

Spolupráce bude podle náměstkyně hejtmana Libereckého kraje, pověřené řízením resortu sociálních věcí Lenky Kadlecové, probíhat i nadále při činnosti krajské Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování. Do ní jsou kromě zástupců kraje a Agentury zapojeni i zástupci národnostních menšin, obcí a dalších organizací, které se podílejí na sociálním začleňování. 

Agentura pro sociální začleňování v Libereckém kraji v rámci své činnosti již úzce spolupracuje s městy Ralsko, Velké Hamry, Liberec, Nový Bor a mikroregionem Frýdlantsko. Od září 2016 se do takzvaného Koordinovaného přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám připojí i město Tanvald.

Agentura pro sociální začleňování byla zřízena v roce 2008 jako jeden z odborů Úřadu vlády. Jejím cílem je systematicky podporovat obce a města při řešení problematiky sociálního vyloučení. V současné době působí v 37 lokalitách. Celkem se jedná o více jak sto měst, obcí a městských obvodů.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login