Detail aktuality

Memoriál záchranářů z Manhattanu vzpomene na události z 11. září 2001

10.09.2015 15:19

Závod hasičů, policistů a zdravotnických záchranářů, Memoriál záchranářů z Manhattanu, opět uctí památku obětí útoků z 11. září 2001 v New Yorku.  Dějištěm 15. ročníku soutěže se stane, stejně jako v předchozích letech, výšková budova a přilehlé parkoviště sídla Libereckého kraje. Hejtman Martin Půta bude závodům přihlížet společně s americkým velvyslancem.

Závod pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty tradičně pořádá Sbor dobrovolných hasičů Růžodol  I ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje.

Prezentace závodníků začne v 8:00 hodin, nástup ke slavnostnímu zahájení pak v 9:15 hodin, kterého se za Liberecký kraj zúčastní náměstkyně hejtmana Lenka Kadlecová. Ojedinělá soutěž, která se skládá ze dvou částí (silového víceboje a výstupu do 17. patra a 21. podlaží), odstartuje v 9:30 hodin. V letošním roce pozvání přijal významný host. Závodům bude přihlížet velvyslanec USA v České republice Andrew Hirsch Schapiro. V 12:00 hodin jej v sídle kraje přijme hejtman LK Martin Půta. Společně si prohlédnou závodiště a budovu krajského úřadu. V 14:00 hodin pak v multimediálním sále vyhlásí vítěze závodu a předají jim ceny a medaile. Odpoledne se ještě vydají na prohlídku Liberce.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login