Detail aktuality

Mezinárodní konference Forum 2000 se koná v Liberci ve středu 16. září

14.09.2015 12:54

19. ročník mezinárodní konference, kterou v roce 1996 založili prezident Václav Havel společně s japonským filantropem Yoheiem Sasakawou a nositelem Nobelovy ceny míru Eliem Wieselem, se koná v Liberci i v letošním roce. Ve velkém sále Krajské vědecké knihovny se uskuteční už tuto středu 16. září od 15:00 hodin.

Devatenáctá výroční konference Forum 2000 „Demokracie a vzdělání“ hledá odpovědi na stále naléhavější otázky současnosti. Vyčerpala se již demokracie? Získávají autoritářské režimy navrch? Nebo je snad liberální demokracie v rozporu s lidskou přirozeností a její udržení vyžaduje neutuchající úsilí? Může nám vzdělání pomoci udržovat a rozšiřovat demokratický prostor?

Do diskuze se zapojí řada významných osobností.

Nejinak tomu bude i v Liberci, kde se v diskusním panelu „Demokracie a vzdělání v měnícím se světě“ představí přední světová expertka na moderní trendy ve vzdělávání Austėja Landsbergienė z Litvy, občanský aktivista Jan Šolc a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Posláním Fora 2000 je naplňovat odkaz Václava Havla prostřednictvím podpory demokratických hodnot a respektu k lidským právům, rozvoje občanské společnosti a posilování náboženské, kulturní a etnické tolerance. Vůdčím světovým osobnostem, myslitelům a odvážným jednotlivcům ze všech oblastí života poskytuje prostor, kde mohou tato zásadní témata sdílet a otevřeně o nich diskutovat.

Více informací na https://www.facebook.com/events/1001816729840353/.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login