Detail aktuality

Mezinárodní sklářské sympozium v Novém Boru začíná

30.09.2015 17:04

Nový Bor bude od čtvrtka 1. října do neděle 4. října patřit XII. ročníku Mezinárodního sklářského sympozia. Liberecký kraj tuto prestižní akci podpořil dotací ve výši 400 tis. Kč.

Čtvrtečního slavnostního zahájení se zúčastní také hejtman Martin Půta, který nad událostí propagující Liberecký kraj doma i ve světě převzal záštitu, a také krajská radní pro školství Alena Losová. „Sklářství, Novoborsko a Liberecký kraj k sobě neodmyslitelně patří.  Těší mě, že si tak prestižní akci město Nový Bor převzalo pod patronaci a jejím prostřednictvím se představí práce významných firem regionu, ale i kus naší historie. Jsem přesvědčen, že je potřeba podobné projekty podporovat i proto jsem rád převzal nad akcí IGS záštitu,“ říká hejtman.

Sympozium nabídne pestrý program, ve kterém se představí široká paleta firem a institucí provázaných se sklářskou tvorbou. V letošním roce se veřejnost seznámí s prací sklářských řemeslníků firem Ajeto, AveClara, Crystalex, Egermann, Jiří Pačinek, Kolektiv, Sklárna Slavia, TGK, Vyšší odborné školy a Střední školy sklářské a také společnosti Preciosa Kamenický Šenov. Všechny tyto subjekty otevřou ve dnech 1.- 4. října své provozy a vytvoří pracovní zázemí pro sedm desítek účastníků sympozia.

V rozmanitém programu si určitě vybere každý. Přehled účastníků a podrobné informace najdou zájemci na webu IGS www.igsymposium.cz nebo města Nový Bor www.novy-bor.cz.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login