Detail aktuality

Monumentální Carmina Burana zakončí festival Lípa Musica

19.11.2015 16:00

Mezinárodní hudební festival Lípa Musica, jehož 14. ročník se blíží ke svému závěru, vyvrcholí v sobotu 21. listopadu. Příznivci vážné hudby a nejen oni se mohou těšit na ojedinělé provedení kantáty Carmina Burana německého skladatele Carla Orffa, v mezinárodním obsazení. Mimořádný zážitek si užijí v Městském divadle v Novém Boru od 19.00 hodin.

Slavnostní uvedení mistrovského díla si nenechá ujít ani hejtman Libereckého kraje Martin Půta a Alena Losová, radní pro školství.  

V sólových výstupech se představí sopranistka Olga Jelínková, dále tenorista Tomáš Kořínek a barytonista Ivan Kusnjer. Sborové party budou společně interpretovat spojené sbory Marktkirche Wiesbaden a Rastislav Blansko, hudební doprovod obstará Filharmonie Hradec Králové. Hudebníky i pěvce bude řídit Thomas J. Frank.    

Kompletně vyprodaný koncert uzavře letošní ročník festivalu, který nabídl 23 projektů na 16 místech Libereckého a Ústeckého kraje včetně saského příhraničí a přilákal podle prvních odhadů rekordní více jak čtyři tisíce návštěvníků.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login