Detail aktuality

Muzejní noc v Turnově připomene významné výročí a otevře nové výstavy

17.05.2016 13:14

Ve znamení dvou významných výročí se letos ponese Muzejní noc na Dlaskově statku v Dolánkách a v Muzeu Českého ráje v Turnově. Dlaskův statek slaví 300 let své existence a zároveň si připomíná 130 let od svého založení i turnovské muzeum. K oběma výročím jsou připraveny jedinečné výstavy, které budou slavnostně zahájeny právě v den Muzejní noci. Ta se na těchto místech koná ve čtvrtek 19. května od 16:30 do 22:00 hodin. Vstup je zdarma.

„Výstava v muzejní galerii v Turnově přiblíží návštěvníkům muzeum jako živou aktivní instituci, připomene rozmanitost sbírkových fondů i práci muzejníků. Nová stálá expozice na Dlaskově statku seznámí se zápisky sedláka Josefa Dlaska. Muzejní noc, která se tady uskuteční ve čtvrtek 19. května, se tedy ponese v duchu oslav obou výročí,“ přibližuje statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová.

Vedle výstav budou rovněž připraveny komentované prohlídky a besedy s kurátory sbírek či zážitková muzejní animace pro děti s názvem „Víš, kdo pracuje v muzeu?“. Program začne v 16:30 slavnostním otevřením výstavy v muzeu a následně, od 17:30, uvedením nové knihy „Lidové stavby Libereckého kraje.“ Výjimečnou publikaci, která je dalším příspěvkem k historii lidového stavitelství v severovýchodních Čechách, pokřtí také hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Součástí slavnostního odpoledne a večera bude koncertní vystoupení sólisty Opery Národního divadla Luďka Veleho. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login