Detail aktuality

Na budově kraje zavlaje tibetská vlajka

09.03.2016 12:12

Pošesté v historii krajů zavlaje na budově Krajského úřadu Libereckého kraje 10. března tibetská vlajka. Připojení do mezinárodní kampaně „Vlajka pro Tibet“ a vyvěšení tibetské vlajky odsouhlasila rada kraje.

„Vyvěšením vlajky chceme podpořit i další národy, které za svoji svobodu bojují. Rada kraje rozhodla o tom, že Liberecký kraj se i letos k mezinárodní kampani Vlajka pro Tibet opět připojí,“ řekl hejtman Martin Půta.

Na letošní 10. březen připadá 57. výročí povstání tibetského lidu proti represím a čínské politice znevýhodňující Tibeťany v jejich vlastní zemi. Kampaň „Vlajka pro Tibet“ vznikla v polovině devadesátých let v západní Evropě a je jednou ze symbolických akcí, které vyjadřují podporu ochrany lidských práv nejen Tibeťanů, ale i obyvatel Čínské lidové republiky.

V České republice kampaň letos proběhne již podvacáté a zapojí se do ní 723 obcí, měst, městských částí a krajů, což je nejvíce v historii.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login