Detail aktuality

Na Daňkově memoriálu padaly nové rekordy

30.05.2018 9:30

Úterní devatenáctý Memoriál Ludvíka Daňka na jeho stejnojmenném stadionu v Turnově přivítal celou plejádu bývalých českých olympioniků, regionálních politiků, ale i špičky současné atletiky. I v třicetistupňovém horku padaly rekordy, především v královské disciplíně - disku. Na slavnostním zahajovacím ceremoniálu nechyběly atletické legendy, představitelé Turnova a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Letošní devatenáctý ročník se opravdu vydařil. Skoro vždycky nám pršelo, ale tentokrát nás bouřka minula. Padlo celkem osm rekordů, nejlépe vyšel hod diskem. Máme výhodu, že náš memoriál získal pětiletou podporu Libereckého kraje, to je pro nás jistá dotace půl milionu, a 400 tisíc už dlouho každoročně dáváme z rozpočtu města,“ uvedla místostarostka a prezidentka turnovského atletického klubu Jana Svobodová.

Nejspokojenější z turnovského Atletického stadionu Ludvíka Daňka letos odjížděl jamajský diskař Fedrick Dagres, který podle očekávání vytvořil nový rekord stadionu (68.35 m). Za sebou nechal Němce Daniela Jasinského (66.59 m), Poláka Piotra Malachowského (64.84 m) . Jen tito první tři překonali zdejší Daňkův světový rekord z roku 1964 (64.55m).

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login