Detail aktuality

Na Jablonecku řidičům slouží opravené komunikace

11.11.2015 16:19

Liberecký kraj na Jablonecku dokončil další stavby financované z dotací ROP. Jedná se o kompletní rekonstrukci mostu přes Jizeru v Železném Brodě a rekonstrukci silnic III. třídy v Zásadě. Řidiči opravené komunikace již využívají, ve čtvrtek 12. listopadu se ale uskuteční jejich slavnostní otevření.

Pro autobusovou a automobilovou dopravu byl provoz na mostě (ev. č. 282-017) přes řeku Jizeru v Železném Brodě obnoven v předčasném užívání už 16. října. Od konce října je otevřen i pro nákladní dopravu. Stavba přišla na více než 24 mil. Kč. Slavnostní otevření se uskuteční ve čtvrtek 12. listopadu v 10:00 hodin.

Rekonstrukcí za 32 mil. Kč (bez DPH) prošly také silnice III. třídy procházející přes městys Zásada. Jedná se o komunikace III/28743, III/28744 a III/28745. „Součástí rekonstrukce bylo vyčištění a zpevnění příkopů, doplnění nových vpustí, vybudovány byly chodníky i přechody pro chodce s osvětlením. Výsledkem je bezpečný průjezd obcí,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník. Slavnostní ukončení stavby se koná ve čtvrtek 12. listopadu v 12:00 hodin poblíž školy v Zásadě („výpadovka“ směrem na Držkov).

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login