Detail aktuality

Na kraji se uskutečnilo setkání se senátory a poslanci zvolenými za Liberecký kraj

07.04.2014 13:59

Hejtman LK Martin Půta a členové rady Zuzana Kocumová, Hana Maierová, Josef Jadrný, Alena Losová, Vladimír Mastník a Petr Tulpa se minulý týden v sídle kraje setkali se senátory a poslanci zvolenými za Liberecký kraj.

Účelem akce bylo vzájemné seznámení s některými nově zvolenými poslanci, zhodnocení uplynulých měsíců z hlediska aktuálního dění v Libereckém kraji i ČR a vymezení možných témat budoucí spolupráce.
Během společného jednání se hovořilo např. o financování krajů a silnic, zdravotnictví, školství, dětských skupinách, o cestovním ruchu, problematice příspěvků na péči či o sociálních službách.
Velkým tématem byla uvažovaná možná výstavba nového areálu Krajské nemocnice Liberec. Statutární náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová přítomné informovala, že v současné době probíhá fáze hodnocení, jak neuspokojivou situaci řešit. Projekt má přinést zlepšení péče občanů v Libereckém kraji
„Při společném jednání jsme hovořili o aktuálních problémech, které trápí Liberecký kraj. Senátory a poslance jsme požádali, aby nám je pomohli přenést na půdu parlamentu a řešit v rámci výborů a podvýborů,“ řekl hejtman Martin Půta.

Setkání se zúčastnili:
Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu PČR
Karel Kapoun, senátor PČR
Jaroslav Zeman, senátor PČR
Edvard Kožušník, poslanec EP
Jan Farský, poslanec PČR
Jana Hnyková, poslankyně PČR
Jana Pastuchová, poslankyně PČR
Lukáš Pleticha, poslanec PČR
Václav Horáček, poslanec PČR
Martin Komárek, poslanec PČR 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login