Detail aktuality

Na podporu vodohospodářské infrastruktury je připraveno 25 mil. Kč, kraj také vyčlení prostředky na pomoc pro obce v sousedství dolu Turów

03.02.2016 10:58

Rada kraje na včerejším jednání projednala vyhlášení dotačního programu pro podporu vodohospodářské infrastruktury. Na výstavbu vodovodů, kanalizací a čistíren odpadních vod a jejich projektových dokumentací je připraveno 25 mil. Kč. Žadateli mohou být obce do 4 tis. obyvatel či jejich sdružení. Maximální výše dotace na projekt činí 2 mil. Kč při spoluúčasti žadatele 30%. Sběr žádostí by mohl začít 25. března 2016.

Liberecký kraj rovněž reaguje na nepříznivé důsledky těžby hnědého uhlí v dolu Turów na zásobování přilehlých obcí Frýdlantska a Hrádecka pitnou vodou. „Pro tento účel rada kraje navrhuje vyčlenit z Fondu ochrany vod minimálně částku 10 mil. Kč. Prostředky budou využity na spolufinancování projektových dokumentací pro nové systémy zásobování pitnou vodou a propojování těch stávajících,“ uvádí náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný s tím, že tento speciální a lokálně zaměřený program by mohl být předložen Zastupitelstvu LK na březnovém jednání. Záležet bude však i na přístupu státu.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login